Onze verhaal



'Ter nagedachtenis van een moedige vrouw…
Jeanne Bastin-Baltus'

Toen de tweede wereldoorlog uitbrak, moest de zwangere Jeanne plots helemaal alleen haar beenhouwerij runnen.
Haar man, Charles Baltus, moest immers gaan vechten aan het front.
Door haar sterke karakter slaagde ze er wonderwel in om de opvoeding van hun zoon André
te combineren met het harde werk in de beenhouwerij, die al sinds 1908 bestond.

Na 5 jaar krijgsgevangenschap wordt Charles opnieuw verenigd met zijn eega. Voortaan werken ze weer met zijn tweeën in slagerij Baltus-Bastin.

Op 1 april 1976 wordt deze overgenomen door hun zoon André en zijn echtgenote Alix.

Op 1 april 1997 neemt hun zoon Marc, bijgestaan door zijn vrouw Nathalie, de fakkel over.
Vandaag is het ogenblik aangebroken voor hun oudste zoon Neal om het heft in handen te nemen.

Neal neemt de slagerij niet over, maar besluit een zaak te openen met een ‘keuken voor levensgenieters’.

Van vlees kennen ze bij de familie Baltus uiteraard alles. De expertise is er doorgegeven van vader (en moeder) op zoon.
Het vlees dat geserveerd wordt in deze keuken voor levensgenieters is dan ook van uitzonderlijke kwaliteit,
en daar is de bereiding in de Josper-oven uiteraard niet vreemd aan.

Al dit kwaliteitsvlees is afkomstig van slagerij Baltus in het hartje van La Roche,
die vandaag nog steeds uitgebaat wordt door Marc en Nathalie, samen met hun tweede zoon Greg.

Als eerbetoon aan Jeanne, de oermoeder die steeds gestreden heeft voor zowel haar gezin als haar zaak en aan de grondslag ligt
van de ondernemersgeest die al meer dan een eeuw heerst in de zaak, heeft de familie Baltus het etablissement ‘Signé Jeanne’ gedoopt.